GB     HJEM

Reis dit: Tel Aviv

Foto: Wikipedia
Tel Aviv ligger i Jaffa på vestkysten, og ble grunnlagt i 1906 men senere slått sammen med Jaffa i 1950. Byen kan nok ikke konkurrere med Jerusalem og ingen kan si at byen heller prøver.






Tel Aviv er landets økonomiske og kulturelle sentrum med stor handel, finansinstitusjoner, næringsmiddel- industri og til og med flere diamantsliperier. Her ligger også mange forlag og trykkerier. Byen kan også vise til to universiteter, et operahus og et konserthus for å nevne noe.

Ta heller en tur igjennom byens gater for å besøke de mange butikker, gå gjerne inn på en kafé og ta deg en kopp kaffe. Etter å ha slappet litt av kan du kanskje besøke Diaspora museet, som har nedtegnet den jødiske kulturen i eksil, eller du kan ta en titt innom Tel Avivs kunstmuseum. Avslutningsvis anbefaler vi en tur ned mot sjøen hvor du kan føle noe av den beste sanden i hele Midtøsten.

Attraksjoner i byen
Det er umulig å konkurrere med severdighetene en finner i Jerusalem og ved Dødehavet, men for den som bare ønsker å slappe av men har lyst på noen avbrekk har også selve Tel Aviv mye å by på. Her er noen favoritter:

Bydelen White City: Unik og velholdt Bauhaus-arkitektur
Strandpromenaden. Tel Aviv har en flott strandpromenade der folk liker å vise seg frem.
Hacarmel Market: Et hektisk og underholdene marked
Gamle Jaffa: Gamlebyen sør i Tel Aviv er spennende og annerledes.
Azrieli: Få oversikten fra Israels høyeste bygning!
Neve Tzedek: Et sjarmerende nabolag med mange restauranter, boutiquer, gallerier og museer.

Strandliv
Du trenger ikke noen guide til Tel Avivs strender, de er lette å finne der de ligger midt i byen. Totalt har byen 13 strender som strekker seg over 14 kilometer. Strendene er åpne hele året, men badesesongen (med livvakter) er fra midten av april til midten av oktober.

Strendene er som strender flest, men siden de ligger såpass nært metropolen Tel Aviv er det også mange lokale strandløver og løvinner. Mange av dem har en tendens til å kjøpe badetøyet sitt i litt for små størrelser. Til glede for noen og forferdelse for andre.

Natteliv Spør du en taxisjåfør i Jerusalem hvor han anbefaler deg å gå ut for en kveld på byen, vil han med stor sannsynlighet svare ”Tel Aviv”. Og det er ikke fordi han har lyst på en 70 kilometers kjøretur vestover, men fordi det er til middelhavsbyen israelerne drar for å feste.

Fly dit:
Sommeren 2014 reåpner det israelske flyselskapet Arkia Airlines en direkterute mellom Gardermoen og Tel Aviv. Ruten er en sommerrute med en ukentlig avgang.

Flyplassen, Ben Gurion International Airport, ligger 19 kilometer sørøst for Tel Aviv og 50 kilometer vest for Jerusalem. Flyplassen ligger ved Highway 1 som går mellom disse byene.

Tog: Går fra terminal 3 hvert 20. minutt og tar 15 minutter inn til byen. NB: De fleste togene fortsetter nordover.
Bil: Tar ca 20 minutter inn til byen. Avis, Budget, Eldan, Hertz og Sixt leier ut biler utenfor terminal 3. Leiekontorene ligger rett utenfor ankomsthallen.
Taxi: På level 2 ved terminal 3.








Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal


Januar 2014


www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner