GB     HJEM

Reis dit: Bucuresti

Triumfbuen
Bucuresti er Romanias hovedstad og relativt ukjent for nordmenn flest. Dette er ikke storbyen som står øverst på menyen når en skal bruke noen fridager på kontinentet. Men har du lyst på litt forandring og samtidig er kunst og kulturinteressert, har absolutt Bucuresti sine sterke sider.





Som tidligere kommuniststat har Romania slitt tungt etter diktaturets fall. Det er enda stor fattigdom blant innbyggerne og man finner mye som ikke er like bra. Men vi skal se nærmere på hvilke attraksjoner som byen har å fremvise, samt gi deg innsikt i muligheten for shopping og fornøyelse.

Bucuresti er bygd opp delvis etter mønster av Paris, og har blant annet sin egen triumfbue. Tidligere gikk hovedstaden bare under navnet "Lille-Paris". Men naturkatastrofer, verdenskrig og Ceausescu´s vannstyre har ødelagt mye for byen.

Attraksjoner:
Som byens fremste attraksjoner er arven etter nettopp den avdøde diktator Ceausescu. Han stormannsgalskap kommer klart frem gjennom "Folkets hus". Dette gigantiske byggverket er et stort og monumentalt bygg som rangeres som verdens nest største bygning, etter Pentagon i USA.

Da revolusjonen kom i 1989, ville folket rive bygget og utslette alle minnene fra den forhatte leder. Men det ble ikke gjort, og i dag benyttes palasset blant annet som parlament. Bygningen har mer enn 1000 rom og en totalt flate på 265.000 kvadratmeter. Det arrangeres en guidet tur for turister, en sightseeing som alle bør få med seg.

Legg også turen innom den tidligere Republikk- plassen. Det var her revolusjonen nådde sitt klimaks 21. desember 1989, da mer enn 80.000 mennesker var samlet og ropte på diktatorens avgang. Den dagen var en ny start for landet, og plassen ble omdøpt til Revolusjons kvartalet, som på rumensk blir kalt Piata Revolutiei.

Shopping:
Aldri et storbybesøk uten å ha shoppet litt. Det beste distriktet for shopping er Calea Victoriei og Bulevardul General Magheru. Har du skaffet deg et godt bykart vil det være lett å finne frem. Et annet alternativ er å spørre seg frem eller benytte drosje.

Butikkene sies å ligne mer på tyrkiske basarer enn vesteuropeiske kjøpesenter. Men det som er annerledes er ofte mer spennende. Det kan derfor være en opplevelse å jakte på ting og tang en har bruk for, eller som en ikke finner hjemme.

Håndverk, klær, tepper, keramikk, treskåret produkter samt ikoner gir muligheter for gode kjøp. I området rundt Calea Victoriei finner du også noen antikkbutikker. Her kan det være lurt å se etter antikke gjenstander. Muligheten å gjøre et kupp er absolutt til stede.

Fornøyelse:
Har du lyst til å slå ut håret under ditt opphold i Bucuresti, kan du velge mellom alle typer natteliv. Du finner utesteder med alt fra det siste til mer tradisjonelle diskotek. Også jazz er veldig populært her, og Bucuresti kan vise til flere gode jazzklubber.

For å bli oppdatert på det siste innen nattelivet, kan du investere i en enkel byguide fra eksempelvis "In Your Pocket" til noen få kroner. Da har du også oversikt over alt som rører seg i byen og grunnlaget for et vellykket opphold er lagt.

Fly dit:
Fly direkte med Wizz Air fra Torp Sandefjord lufthavn til Bucuresti.







Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal


Januar 2014


www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner