GB     HJEM

Reis dit: Bangkok

En pulserende by full av myter og mystikk, farlig vakker, farlig på flere måter, og særdeles unik. Thailands hovedstad Bangkok er en forlystelsesby på godt og vondt.






Ta plass. Spenn fast sikkerhetsbeltet. Bangkok, angivelig en av de byene i verden som vokser raskest, kan tilby deg ditt livs reise. her, i en myldrende metropol som alltid ser ut til å være i bevegelse, hviler eldgamle templer i skyggen av ultramoderne shoppingsentre, her blander skyskraperne seg med skur og supertrendy kafeer og restauranter med enkle gatekjøkkenselgere.

Bangkok har i mange år vært den mytiske porten til Sørøst-Asia, ikke minst for europeiske og amerikanske ryggsekkturister som rapporterer hjem om Thailands sydende, fresende, kokende, boblende, kaotiske hovedstad. Det var tidligere svært billig i Thailand, men i de senere årene prisnivået økt. Man har bygget og bygget for å vise omverdenen, og seg selv, at krisen er over; skytrain, høyhus, arkader og undergrunn. Det er luksuriøst, luftavkjølt, internasjonalt og designet i stål og blank marmor. Effekten av byens nye, rene og glatte ytre er at kontrastene forsterkes desto mer. For midt i denne orkanen av foretaksomhet, fremgangsteft og fremtidsvisjoner er tradisjonsfølelsen sterk. Enhver som besøker Bangkok, kan snuble inn i bydeler eller gatestumper hvor man ser seg forbauset om, og atmosfæren minner mest om en liten asiatisk landsby. Imponerende i en by med minst 12 millioner innbyggere.

En kort gjennomgang av Bangkoks viktigste områder:
Sukhumvit kryr av barer, restauranter, håndverkere og forskjellige butikker. Til langt på natt bedrives omfattende gatehandel som snart har okkupert hver centimeter av fortauene. Silom Road er litt mer luksuriøs. Gaten begynner ved Lumpini Park, og er Bangkoks store turistgate med liv og røre døgnet rundt. Her selges alt fra piratkopiert parfyme til kunstige samuraisverd. Fra Silom Road går det en del viktige tverrgater, blant dem Patpong og Convent Road. Der Silom Road slutter, ved elven, begynner New Road med sine mange småbutikker, håndverkere og restauranter. Etter ytterligere et stykke bytter gaten navn til Yaowarat Road, som er hovedgaten i Chinatown, med lekre kinesiske kvartaler og et yrende folkeliv. Chao Praya er Bangkoks mektige elv (og det beste landemerket for turister som har gått seg bort). Langs elven ligger luksushoteller på rekke og rad. Thonburi, på den andre siden, er en del av Bangkok som turistene sjelden besøker. Khao San Road er byens store backpackergate. Hit finner alle ryggsekkturistene veien.

Grand Palace og Wat Phra Kaew
Bak den hvite muren som omgir Grand Palace (påbegynt i 1782) ligger flere av Bangkoks mest severdige templer, fremfor alt det fantastisk utsmykkede Wat Phra Kaew (Temple of the Emerald Buddha). Guide anbefales for å få ut mest mulig ut av besøket.

Nasjonalmuseet
Sørøst-Asias største museum er rette stedet for den som vil lære mer om thailandsk kunst. Samtlige perioder og stilarter er representert her, fra Dvaravati til Ratanakosin. Dessuten en fin kolleksjon tradisjonelle instrumenter fra Thailand, Laos, Kambodia og Indonesia.

What Po
Bangkoks eldste og største tempel, fra 1500-tallet, rommer landets største samling Buddha-bilder. Men den store severdigheten er landets største liggende Buddha-statue. Med sine overveldende 46 meter lengde og 15 meter høyde symboliserer den Buddhas overgang til nirvana. I tilslutning til What Po finnes det en skole som arrangerer ambisiøse kurs i blant annet thailandsk massasje, massasjeterapi, fotmassasje og urtemedisin.

Chinatown
Levende og myldrende kineserkvartal, der man lett kan rusle rundt en hel dag. I området finnes det grossistutsalg med spennende varer, småindustrier og butikker med gull, kryddere og legemidler. Mange små restauranter ute på gatene, selv om de ekte kinesiske restaurantene ikke er så mange.

Fly dit
Thai Airways flyr deg daglig fra Gardermoen til Bangkok, og i juni 2013 starter Norwegian sine flighter dit, med tre ukentlige avganger. Suvarnabhumi lufthavn ligger i Racha Thewa i Bang Phli distriktet i Samut Prakan Province, ca 25 km øst for Bangkok. Navnet Suvarnabhumi ble valgt av Kong Bhumibol Adulyadej og refererer til the ancient kingdom som man tror lå et sted i Sørøst-Asia. Flyplassens kontrolltårn er verdens høyeste (132.2 m)og ble designet av Helmut Jahn. I tillegg er flyplassens terminalbygg verdens nest største flyplassterminal (563,000 m²), bare slått av Hongkong internasjonale lufthavn (570,000 m²), men større enn Sør-Koreas Incheon internasjonale lufthavn (496,000 m²). Suvarnabhumi er en av de travleste flyplassene i Asia. Flyplassen overtok flyplasskoden BKK fra Don Mueang, etter at den overtok som byen hovedflyplass. Finn mer informasjon om flyplassen her.




Vis større kart



www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner