GB     HJEM

Reis dit: Frankfurt

Foto: Wikipedia
Den tyske storbyen Frankfurt bli ofte tiltalt med am Main, for å skille det fra den østtyske byen Frankfurt. Dette er en by som har mye å være stolt over og er særlig kjent for sitt kulturelle engasjement. Faktisk blir 10% av byens skatteinntekter reinvestert i kunst og kultur. Det har gjort sitt til at Frankfurt er den tyske by med flest museer.





Den berømte bokmessen:
Men selv om du ikke skulle være kunstinteressert, har Frankfurt allikevel mye å tilby. Noe av det byen er mest kjent for, er den årlige bokmessen. Mer enn 6.600 utstillere fordelt på ca. 90 nasjoner, er alle bidragsytere til denne kulturelle massemønstringen.. 380.000 bøker er med på utstillingen og bokmessen strekker seg ut over 190.000 kvadratmeter.

Frister en tur til den årlige bokmessen, vil du være en av mer enn 280.000 besøkende som kommer hit for å snuse inn trykksverte, finne ut hva som er nytt og kanskje hilse på en kjent forfatter eller to. Bokmessen arrangeres vanligvis i oktober og er faktisk verdens største av sitt slag.

Hva med å kombinere bokmessen i Frankfurt med Oktoberfestivalen i München? En unik mulighet å få med deg både åndelig føde og verdens største ølfestival.

Keiser-katedralen:
Frankfurt har også et par arkitektoniske mesterverk på menyen. Selv om ikke alle er like interessert i arkitektur og historie, bør du få med seg det aller viktigste. Den vakre Keiser-katedralen har vært et anerkjent byggverk siden 1253 og var stedet hvor keiseren ble kronet som hersker for det romerske rike. Hele 10 keisere har blitt kronet i denne vakre bygningen i perioden fra 1562 til 1792.

St. Pauls-kirken:
Få også med det St. Pauls kirken, som var stedet for den første nasjonalforsamling i 1848. Det tyske riket er fortsatt tuftet på grunnloven som ble snekret sammen av de menn som var samlet her for mer enn 150 år siden. På grunn av datidens begivenhet blir kirken regnet som svøpen for det tyske demokratiet.

Spennende festivaler:
Har du lyst å oppleve en morsom festival, bør du besøke Frankfurt når de arrangerer sin Museumsuferfest, som blir sett på som byens store kulturelle fyrverkeri. Under festivalen holder byens mange museer langs hovedgaten åpent til langt på kvelden, det serveres mat, det vises film og det arrangeres konserter.

Festivalen trekker til seg millioner av mennesker og er virkelig en spennende opplevelse. Museumsuferfest blir arrangert i siste uken av august og avsluttes hver gang med et gigantisk fyrverkeri som setter et verdig punktum.

Pulserende underholdning:
For de av dere som er på jakt etter underholdning, kan legge turen innom "Tiger-Palast", som er en kombinasjon av tre ulike konsept under et tak. Her finner du barer, ulike teater og topp restauranter. Det arrangeres show av internasjonal klasse hele året igjennom med artister fra alle deler av verden som bidrar til en egenartet atmosfære.

Shopping:
Når du først har tatt turen til Frankfurt, bør du også sette av litt tid for shopping. I sentrum av byen finner du de beste forhold for å kjøpe det du måtte ha lyst på. "Zeil" er det innbyggerne kaller byens handlegate, som gjerne kunne hatt navet "shopping-mila". I det kompakte sentrum finner du en rekke kjøpesenter og varehus med et bredt vareutvalg som vil tilfredstille selv den mest kresne av dere.

Er du på utkikk etter det helt spesielle, kan du spasere et stykke fra "Zeil", hvor du finner Goethe-strasse. Dette er gaten hvor du kan stifte nærmere bekjentskap med internasjonale anerkjente designerbutikker og gullsmedbutikker. Her er utvalget svært så fristende, så det skulle ikke være vanskelig å få kredittkortet til å gå varmt.

Mat og Drikke:
Å finne god mat og drikke i Frankfurt innebærer ingen problemer. Byen kan skryte av å være innehaver av mer enn 3.000 restauranter og har kjøkkensjefer fra rundt 70 ulike nasjoner. Det gir deg en mulighet å velge mellom alt fra enkel tysk husmannskost til de fremste kulinariske delikatessene på de fineste restauranter.

Uansett hva du måtte like, du må i alle fall smake på byens velkjente rett, mørnet biff med grønn saus. For alle kjøttelskere er dette mat av ypperste smak og kvalitet.

Å gi gode råd om valg av restaurant blir vanskelig. Det beste er å kjøpe seg en god reiseguide, finne ut hva man liker å spise og hva man har råd til, for så å velge ut fra det. Bon appetitt.

Kjøp deg et bykort:
Et annet godt råd for alle som ønsker å gjøre seg bedre kjent med Frankfurt, er å kjøpe seg et eget bykort. Et såkalt Frankfurt Card koster ca. 80 kroner og gir deg rabatter på blant annet museumsbesøk, offentlig transport, guidet bytur, elvecruise m.m. Skal man "gjøre" Frankfurt på en dag eller to, kan det absolutt være penger å spare.

Fly dit:
Det er kun Gardermoen som har direkteforbindelse med Frankfurt. Lufthansa og SAS frakter deg daglig dit, året rundt.




Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner