GB     HJEM

Reis dit: Doha

Foto: Wikipedia
Doha er hovedstaden i dette sjeikherredømmet som ligger på østkysten av Qatar-halvøya. Store deler av landets befolkning lever i hovedstaden, en by som mange vil finne kjedelig fra et turistmessig ståsted.




Doha var tidligere en fiskelandsby, men har fått en kraftig oppblomstring de senere tiår, mye takket være landets utnyttelse av de oljeforekomster som finnes. Byen er det mest moderne i landet og er faktisk det eneste sted som har hoteller og flyplass, noe som gjør deg avhengig av byen uavhengig hvor lite spennende den måtte fremstå.

Qatar sitt nasjonale museum ligger i byen og denne bygning var i sin tid hjemmet til Sjeik Abdulla Bin Mohammed. Han var emir i område i perioden mellom 1913 og 1951. Det nasjonale museet inneholder ulike objekter fra det maritime miljøet rundt kysten av halvøya, blant annet ulike arter fisk og skilpadder. Det gir deg også innblikk i livet i ørken, oljeeventyret og det tradisjonelle levesett som har vært vanlig for bosetterne i Qatar.

For å få dypere innblikk i levesett og levemåte for en vanlig familie i Qatar, kan en besøke det etnografiske museum. Denne bygningen er et vanlig hjem fra før oljen gjorde sitt inntog. Huset er restaurert for å kunne ta imot turister og andre besøkende. Her finner du også igjen noen av de få gjenværende vindtårn, datidens airconditioning.

Fly dit:
Fra Gardermoen flyr Qatar Airways deg direkte til Doha fem ganger i uken.



Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner