GB     HJEM

Reis dit: Sandefjord

Foto: Wikimedia
En sjarmerende småby med mangfold. Sandefjord er byen med en spennende historie, et innholdsrikt kulturtilbud og naturopplevelser. Sol, sommer, svaberg og strender.







Strandliv i Sandefjord
Sandefjord har flotte strender og gode bademuligheter både for liten og stor, enten du foretrekker langstrakte sandstrender, lune viker eller svaberg. Med bil, buss eller sykkel er strendene kun en kort kjøretur fra sentrum. Ønsker du å kombinere strandliv med aktiviteter, kan du vandre langs kyststiene eller ta sykkelen fatt på en av de merkede sykkelstiene i området.

Med en kystlinje på 146 km og 116 øyer innenfor kommunegrensen, med gjestehavn og gjestebrygge har Sandefjord også mye å tilby båtfolket.

Kultur og historie
I Sandefjord kan du vandre i vikingenes fotspor; besøke Gokstadhaugen, hvor Gokstadskipet ble gravd fram og beskue vikingskipet Gaia, som er en kopi av Gokstadskipet.
I Sandefjord kan du også besøke Europas eneste Hvalfangstmuseum. Nede på havna,ved museumsbrygga, ligger Southern Actor på sommeren– en fullt operativ hvalbåt fra gullalderen i norsk hvalfangst. Du er velkommen om bord for å ta båten i nærmere øyesyn. Noen steinkast fra havna kan du beskue det flotte Hvalfangstmonumentet av kunstneren Knut Steen, av mange betraktet som byens ”kjennetegn”.

Skulpturbyen Sandefjord har også en rekke andre skulpturer av kjente kunstnere sentralt plassert i sentrum. En skulpturvandring rundt i byen er en hyggelig opplevelse, som gjerne kan kombineres med besøk på et av byens gallerier hvor det er skiftende utstillinger året rundt. Sandefjord har flere lokale kunsthåndverkere. De tar gjerne i møt besøkende, som får mulighet til å se kunstneren i arbeid, se utsilling av ferdige arbeider eller handle.

Shopping
Et oversiktelig bysentrum med alt fra store varekjeder og kjøpesenter til små spesialforretninger gjør at alt ligger til rette for shopping. Skulle du bli sulten og tørst på shoppingrunden kan du nyte kaffe eller spise lunsj på en av byens hyggelige kaféer. Eller hvorfor ikke ta turen innom vår berømte fiskehandler på brygga, velge blant havets mange delikatesser, og innta lunsjen på bryggekanten eller i parken.

Mat, drikke og fornøyelser
Om kvelden kan du ta del i byens rikholdige kulturtilbud. Mange kjente artister gjester Sandefjord og året igjennom holdes konserter og ulike kulturelle innslag på byens mange scener; Verdensteateret, Hjertnes Kulturhus og Verdensteateret Kulturhus.

I gourmetbyen Sandefjord finnes et rikt utvalg av restauranter, som byr på spennende retter fra de fleste verdenshjørner. Et gourmetmåltid eller en lett lunsj, mat med inspirasjon fra Middelhavet, hvalfangerkost eller havets delikatesser. Vi har mulighetene - du har valget.

Sandefjord er byen med sentral beliggenhet og god infrastruktur. Gode forbindelser med buss og tog, E-18, fergeforbindelse til Sverige og Sandefjord Lufthavn Torp – med daglige avganger til ulike destinasjoner i inn og utland. Hit kommer du med bil, båt, buss, tog eller fly.

En sommerby i blomsterprakt med yrende folkeliv i gatene, på torget og nede på havna. Sandefjord er mye mer enn en typisk sommerby; her ligger mulighetene til rette for spennende opplevelser uansett årstid. Velkommen til Sandefjord - en sjarmerende småby med mangfold!

Fly dit
Du flyr til Sandefjord direkte med Widerøe fra Bergen, Stavanger og Trondheim hele året, og fra Tromsø og Bodø i sommerhalvåret. Norwegian flyr deg direkte inn til Sandefjord fra Bergen og Trondheim. Sandefjord lufthavn Torp har en rekke ruter ut i Europa





Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner