GB     HJEM

Reis dit: Bergen

Foto: Wikipedia
At Bergen er en av landets flotteste byer skulle det herske lite tvil om. Derfor er et møte med byen, menneskene og fisketorget alltid en fornøyelig opplevelse. Ingen ting er bedre enn å rusle en sommerdag i sentrum av byen og slå av en prat med de utadvendte og hyggelige innbyggerne.





Rik historie og lange tradisjoner
Byen har en rik historie og lange tradisjoner, og ble tidlig en viktig handelsby. Under Olav Kyrres regjeringstid mellom 1066 og 1093 fikk Bergen bystatus og i det 13. århundre ble Bergen Norges første virkelig rikshovedstad. Status som hovedstad mistet den til Oslo i 1814 og status som landets største by mistet den i 1830-årene. Men det har ikke gått utover byen på noen måte. Bergen er uansett verd sin status som tidligere hovedstad i Kongeriket Norge.

Massevis av sjarme og entusiasme
Byen har mye å være stolt over og det er en by du kan oppleve til fulle. Dette har også gjort Bergen til en by med et internasjonalt tilsnitt. Byens spesielle sjarm og atmosfære er det første som du vil møte. Det er bare å rusle rundt i gamle gater og få føling på hva vi mener. Gamle trehus som er flere hundre år gamle, broseteinslagte gater som går over i trapper på det bratteste og blomstergleden som tyter frem overalt.

Mange kjente attraksjoner
Ta turen til Fisketorget og opplev det yrende folkelivet og det gode humøret som råder mellom bodene. Besøk også Akvariet og opplev fiskene enda nærmere sitt rette element. Her vil nok særlig ungene trives, med muligheten å oppleve pingviner og seler på nært hold. Er du kunstinteressert kan du legge turen innom byens mange museer og gallerier. En av landets fremste kulturarrangement hører hjemme i Bergen. De årlige festspillene i Bergen er av beste merke og holder meget høyt kulturelt nivå. Men det skulle kanskje bare mangle, når vi vet at byen har fostret personligheter som Edvard Grieg, Ole Bull og Harald Sæverud.

Byen mellom de syv fjell
Det er heller ikke langt fra sentrumsgatene til Fløyen, Ulriken eller et av de andre byfjellene som omkranser Bergen. Med Fløybanen tar det bare 8 minutter opp til toppen, så kan du oppleve Bergen fra nærmest fugleperspektiv. Herfra kan du ta noen uforglemmelige bilder, og være enig med alle som sier at dette er vakkert! På Fløyen finner du også restaurant, kafé, suvenirbutikk og lekepark for de minste. Ulriken er et annet alternativ, også det med restaurant som serverer god og tradisjonsrik norsk mat.

Shopping, uteliv og underholdning
Bergen er byen med mulighetene og hvor opplevelsene står i kø. Utelivet er pulserende og de mange tilbud av restauranter, barer og puber skulle tilsi at du ikke trenger å dra sulten fra vestlandets hovedstad. Bergen er også base for hurtigruten og en bedre anledning å forlate byen med stil finnes ikke.

Fly dit:
Som Norges nest største by har selvsagt Bergen god dekning fra Oslo-området. Widerøe flyr til Torp flere ganger om dagen, hele uken, det samme gjør Norwegian. På Gardermoen er det SAS og Norwegian som tar seg av flytilbudet. Rygge har 2-3 daglige avganger (minus lørdag) med Danish Air Transport (DAT).

Bergen lufthavn Flesland ligger en halvtimes kjøretur fra sentrum. Flyplassen betjenes av rutebuss, taxi og båt. Du kan også benytte egen bil eller leiebil.
Taxiholdeplassen finner du rett overfor hovedinngangen.

Flybuss. Første avgang fra sentrum går kl 03.50. På hverdager er det avganger hvert 15. minutt fra kl 06.00-23.00. Siste avgang fra flyplassen er alltid tilpasset gjeldende flyprogram. Flybussen følger to ulike trasèer til sentrum (lørdager går alle busser via Fjøsanger)
Disse rutebussene stopper ved flyplassen: Rute 23 til Loddefjord og Storavatnet. Rute 56 og 57 til Nesttun.
Fra Flesland kai går det hurtigbåt til: Stord - Haugesund - Stavanger. Austevoll - Sunnhordaland. Rosendal.




Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner