GB     HJEM

Reis dit: Trondheim

Foto: Wikipedia
Trondheim by er Midt-Norges hovedstad og Trøndelags stolthet med sine nær 170.000 innbyggere. Byen har også en rik historie, og ikke alle vet at Trondheim var Norges første hovedstad. Riktignok het det den gang Nidaros, og sagaen forteller at det var Olav Tryggvason som grunnla byen ved utløpet av Nidelva i år 997.








Hovedstad og åndelig sentrum
Helgenkongen Olav Haraldsson ble gravlagt her i 1030 og over hans grav ble Nidarosdomen bygget. At byen også i perioden mellom 1153 og 1537 var åndelig sentrum for både Grønland, Island, Færøyene, Orknøyene og Isle of Man, forteller noe om den status som byen hadde.

Monumentale Nidarosdomen
I dag er Nidarosdomen en av Trondheims viktigste ikoner og et mektig skue for de turister som legger turen innom. Alle som besøker dette vakre kirkebygget kan ikke unngå å la seg imponere. Detaljene er enestående og høyden under taket er fascinerende. Med den sentrale plass som kirken har i byens historie, er denne attraksjonen noe alle må få med seg.

Torvet i Trondheim
Torvet i Trondheim er det naturlige samlingspunktet og sør for Statuen av Olav Tryggvason er det livlig torghandel i sommerhalvåret. Her har det vært torg og markedsplass i byen siden tidlig på 1200-tallet og dagens torg ligger i krysset Munkegata og Kongens gate.

Den ble anlagt av Johan Caspar de Cicignon etter bybrannen i 1681. Statuen av Olav Tryggvason ble høytidelig avduket i 1921 og billedhugger Wilhelm Rasmussen står bak mesterverket. Søylen danner viseren i et stort solur, der broleggingen i rundkjøringen er urskive. Langs torgbodene kan du handle grønnsaker, frukt, blomster, smykker og suvenirer.

Når man befinner seg på Torvet, kan man enkelt orientere seg i byen. Sør fra Torvet ligger Nidarosdomen, mens Munkholmen befinner seg mot nord. I vest har man Bymarka og fjellene, mens Bakklandet og Småbergan holder til mot øst. Vi anbefaler deg å ta en båttur til tradisjonsrike Munkholmen, som er en fin anledning til å oppleve Trondheim fra sjøsiden. Få også med deg utsikten fra toppen av det 120 meter høye Tyholttårnet, som gir deg en flott utsikt over byen og dens omgivelser. For den kunstinteresserte har byen både museer og gallerier.

By med mye på menyen
Trondheim har i tillegg et godt utvalg av hoteller, restauranter og utesteder. Her er det god anledning å oppleve vakker natur og du finner gode turløyper i nærheten av byen. Trondheim har mye på programmet, mye mer enn vi rekker over i denne omgang. For å finne ut mer om byen og de blide trønderne, kan du benytte linkene på venstre side. Her skulle du finne det meste av det du leter etter.

Fly dit:
Som Norges tredje største by har Trondheim god dekning fra Oslo-området. Widerøe flyr til Torp flere ganger om dagen, det samme gjør Norwegian, hele uken. På Gardermoen er det SAS og Norwegian som tar seg av flytilbudet. Rygge har to daglige avganger med Danish Air Transport (DAT).

Trondheim lufthavn Værnes ligger ved E6, 35 km nord for Trondheim sentrum. Takket være svært gode transportløsninger er det enkelt å komme seg til og fra flyplassen – enten du velger privatbil, drosje, buss eller tog.





Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner