GB     HJEM

Reis dit: Bodø

Fem gode grunner til å besøke Bodø.
Langs kysten i Nordland ligger Bodø, byen kjent for luftfart, fotball og vind. Med havet i vest og ofte blest, så kan alle friluftsinteresserte finne roen i Bodø. En småby i Nord-Norge har naturen og menneskene som sitt fremste varemerke.





Grunn nr. 1
Med sin beliggenhet ute i havgapet så er det ikke å stikke under en stol at det kan blåse hardt til tider. Men hva er mer forfriskende enn å kjenne vinden leke med håret og du får snust inn ekte kystkultur. Besøk Landegode fyr som både kan tilby overnattingsmuligheter og god mat. Her kan du og dine kose dere i storslått natur med havfiske, sjørafting og en tur på storhavet på jakt etter havets nytelser.

Grunn nr. 2
I dette området av landet finner du den berømte Saltstraumen. Dette er verdens sterkeste tidevannsstrøm, et spill av elementene som både er fascinerende og skremmende. Å oppleve dette fenomenet på nært hold er noe alle bør unne seg. Er du heldig får du også glimt av havørnen.

Grunn nr. 3
Bodø og luftfart går hånd i hånd og for alle med den minste interesse for fly og luftfartshistorie, bør legge turen innom Norsk luftfartsmuseum i Bodø. Her kan du oppleve velkjente og beryktede fly på tomannshånd. Berømtheter som Spitfire, Mosquito, Ju-52 og spionflyet U-2, er bare noe av det du kan få med deg. Besøk luftfartsmuseets hjemmesider for mer informasjon.

Grunn nr. 4
Man forlater ikke Bodø uten å ha smakt på de gode mattradisjonene som finnes her. Med en utsøkt tilgang til førsteklasses råvarer er alt lagt til rette for en blanding mellom gode mattradisjoner og nyskapende mat. Besøk byens fremste restauranter for å nyte kulinariske oppfinnelser av kokker som er blant de beste i faget. Svendgårds i Bodø er et fremragende alternativ og kunsten på veggene kan du kjøpe for å ta med hjem.

Grunn nr. 5
Bodø har mye, ja noen vil hevde det meste. Men utflukter til nærområder er med på å krydre dine opplevelser. En tur ut til Kjerringøy gir deg tilbakeblikk til de gamle handelsstedene langs kysten. Området er nå museum og bevart for at du skal få oppleve tidligere tider og tråkke i sporene til Hamsun. Det var her han hentet inspirasjon til sitt forfatterskap og her har også flere av hans romaner blitt til film.

Fly dit
Fra Gardermoen flyr du direkte med SAS og Norwegian hele året. Widerøe setter i sommerferien opp direktefly fra Torp, med forbindelse videre til Tromsø.
Bodø Lufthavn ligger ca. 1 kilometer fra Bodø sentrum.
Buss nr 14 har holdeplass rett ved hovedinngangen. Bussene går fra kl 07.00 til kl 23.00 på hverdager. Rutetilbudet er tilpasset flytrafikken og har avganger ca. hver halvtime i rushtiden. I helgene er rutetilbudet mer begrenset, reisetid ca 13 minutter.
Taxiholdeplassen ligger rett foran hovedinngangen. Det er montert kamera som forteller taxiselskapet om det er kø utenfor terminalen. pris ca 100,- kjøretid ca 5 min.





Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner