GB     HJEM

Reis dit: München

Oktoberfest i München
En tur til München gir deg muligheten å bli bedre kjent med en av de mest kosmopolitiske storbyer i Tyskland. Men selv om byen er stor og har mye å tilby, bærer den også preg av å ha en "varmt hjerte". Byen har rundt 1,2 millioner innbyggere og ligger vakkert plassert ca. 4 mil nord for de mektige bayerske alper.





Historie
München ble grunnlag i 1158 av hertug Henrik Løve og har en lang og begivenhetsrik historie. Gjennom handel og vandel med blant annet Venezia, har byen blitt kjent for sine rike tradisjoner innen kunst og håndverk. I dag er München en pulserende storby med fargerike marknader og mange muligheter å ha et hyggelig opphold.


Oktoberfestivalen
Noe av det München er mest kjent for, er oktoberfestivalen. Dette er en årlig happening med øl som det sentrale tema. Millioner av mennesker finner veien hit hvert eneste år, og de fleste kan berette om en hyggelig opplevelse. Husk uansett på at det enorme trykket av mennesker noen ganger skaper lange køer, fulle mennesker og ikke alltid like trivelige rammer.

Oktoberfestivalen er faktisk verdens største festival, med mer enn 6 millioner besøkende. Det skulle bare mangle at det ikke skulle bli trangt om saligheten. Det blir drukket rundt 5 millioner liter øl og fortært store mengder mat.

Oktoberfesten har også innslag av underholdning, karuseller, berg- og dalbane, og opplevelser for både gammel og ung. Oktoberfestivalen i München er en fantastisk begivenhet som absolutt bør friste alle sosiale mennesker med sans for hygge og godt brygg.

Attraksjoner
München er mer enn bare Oktoberfestival, det er så mye mer. Byen har en rekke arkitektoniske mesterverk, men vi skal ikke gå inn på alle her. Derimot bør "Frauenkirche" nevnes, som oversatt til norsk blir Jomfru Maria-katedralen. Dette er Münchens mest kjente landemerke og består av arkitektur fra middelalderen med utsmykninger og inventar fra ulike tidsepoker.

Få også med det gamle rådhuset (Alte Rathaus) som er et vakkert eksempel på gotisk byggekunst. Du finner bygget ved Marienplatz-kvartalet. Når du først er i området kan du også stoppe opp ved det nye rådhuset. I dette ny-gotiske bygget er det daglige klokkespillet en stor turistattraksjon.

Shopping
Storbybesøk innebærer alltid gode muligheter å shoppe, og München er intet unntak. Det store bilfrie område kalles Fußgängerzone og strekker seg fra togstasjonen til Marienplatz og går videre til Wein- og Theatinerstrasse. Her finner du de store kjøpesentrene med mange elegante butikker som innbyr til spennende shopping.

En tur innom Viktualienmarkt er også obligatorisk. Dette frukt og grønnsaksmarkedet ble grunnlagt i 1807 og er byens største. På dette folksomme og livlige markedet får du kjøpt alt fra lokaldyrket frukt og grønt til importert frukt av det mer eksotiske slaget. Her finnes også flere øltelt som serverer noen kaldt i glasset på varme sommerdager.

Fornøyelse
Byen har også et rikt utvalg av restauranter, kafeer og puber. Det skulle ikke være vanskelig å fylle mage og sinn med kulinariske opplevelser. Du må også smake på de berømte pølsene kalt Weisswurst, som ble laget første gang i 1857 av Sepp Moser. Ikke alle liker pølser, men er du på reise i München bør du gjøre et unntak. Pølsene skal være meget gode på smak og er noe byens innbyggere er meget stolte over.

Et tur på byen hører også med og nettene kan fort bli lange i München. Legg gjerne turen innom Kunstpark-Ost, hvor du kan velge mellom rundt 30 klubber, ca. 40 barer og en rekke etablissementer med blandet underholdning på menyen.

München er også kjent for sine mange nattkafeer, hvor en kan oppleve livefremføringer av musikk fra ulike typer artister. Klientellet er en fargerik blanding mellom folk i alle aldre og ulike interesser. Her ligger med andre ord mulighetene til rette for å hygge seg, drikke godt øl og bli kjent med nye mennesker.

Epilog
München er en tysk millionby som gir alle turister mange muligheter. Byen er først og fremst verdensberømt for den enestående oktoberfestivalen. Men her finner du også flere arkitektoniske byggverk det kan være greit å få med seg. Som turist vil du føle den kosmopolitiske atmosfæren som råder og byens sjel finner du kanskje best i de mange øltelt som finnes i byen.

Fly dit
Lufthansa, SAS og Norwegian flyr alle fra Gardermoen til München, fordelt på alle ukens dager. Ryanair flyr til München Memmingen lufthavn, 11 mil utenfor München by. (oppdaters)




Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner