GB     HJEM

Slik bestiller du billige flybilletter

Den som skal bestille flybilletter må i dag begi seg ut i en jungel av priser. På et fly med 200 passasjerer kan det finnes over 150 ulike priser. Men det finnes noen enkle tips for den som vil reise så billig som mulig.


En av de vanligste spørsmålene vi får er "hvordan får man tak i billige flybilletter", sier Michael Blaxland, administrerende direktør på Orbville.no.
Det er lettere enn du tror å finne billige reiser.- Vi har jobbet med flypriser i Skandinavia i mer enn ti år, og her er våre 11 beste tips;

1. Unngå å reise når alle andre reiser. Prisen blir høyere de dagene mange vil ut å fly, f.eks. rundt ferie og helligdager. Er det helligdag på en torsdag så er billettene billigere på fredagen. Unngå å fly ut på en fredag og hjem på søndag, ettersom "alle andre" også vil reise da. Dra heller fra lørdag til mandag. Ikke glem at man kan sjekke flybilletter fra flyplasser i andre land i Skandinavia, f.eks. Göteborg eller København.

2. Gjør en grundig sjekk. Søk og sammenlign flere alternativer. Sett deg foran dataen og prøv med forskjellige datoer, i noen tilfeller kan du tjene tusenvis av kroner på å flytte reisen med ett par dager. Gå gjennom diverse restplass-lister og prisoversikter hvis du kan være fleksibel angående reisedato.

3. Velg enkeltbilletter. To enkeltbilletter med forskjellige flyselskaper kan være billigere enn en tur/retur billett med ett og samme selskap.

4. Ta en omvei. Skal du til en mindre by er det stor sjanse for at det bare er ett flyselskap i Norge som fly på den strekningen. Da kan det være billigere å fly med et lavprisselskap til London og deretter dra med et annet lavprisselskap videre. Tenk på å ha god tidsmargin på mellomlandinger, og at du som regel ikke får erstatning om du mister tilslutningen.

5. Spør et reisebyrå om hjelp. Skal du reise til og fra flere ulike destinasjoner i løpet av samme reise anbefaler vi at du kontakter et reisebyrå. De vet hvordan flyselskapenes bestillingssystem fungerer.

6. Restplasser. Sjekk charterarrangørenes restplasser, noen ganger kan du kjøpe kun flyreise til mange reisemål i Syden.

7. Vær tidlig ute. Jo tidligere du bestiller billetten din desto billigere blir den som regel. Prisene endres ofte fra dag til dag, avhengig av etterspørsel.

8. Tilbud og rabatter. De fleste flyselskaper har gode tilbud som bare kan bestilles via deres nettsider. Let etter overskrifter og linker som "tilbud", "rabatt" eller "kampanje". Sett deg opp som mottaker av reisearrangørenes nyhetsbrev der det ofte dukker opp gode tilbud og rabatter. Du kan også få rabatt hos mange arrangører hvis du er student eller pensjonist.
9. Skatter og avgifter. Skatter og avgifter kan variere kraftig mellom forskjellige destinasjoner. Flyskatter på 500 - 1500 kr er ikke uvanlig. Annonseres flybilletter for 1 kr og det tilkommer skatter og avgifter blir det kanskje ikke så billig likevel.Vær skeptisk til avgifter for tjenester som kanskje ikke er nødvendige. F.eks. har du kanskje allerede avbestillingsforsikring i din reiseforsikring, o.l.

10. Betal med kort. De fleste bank- og kredittkort gir deg erstatning ved forsinkelser eller problem med bagasje. Sjekk også om kortet ditt inkluderer avbestillingsforsikring.

11. Ha god tidsmargin. De billige billettene kan ofte ikke endres. Mister du flyet kan det oppstå problemer. Til visse avganger må du være på plass to timer i forveien. På de store flyplassene er det ofte lange køer til innsjekking og sikkerhetskontroller.


Europeiske byer med et godt lavpristilbud

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner