GB     HJEM

Reis dit: Stavanger

Foto: Wikipedia
Mange kjenner Stavanger best som oljehovedstaden, men som landets fjerde største by har den mye mer å by på. Med rundt 115.000 innbyggere og stadig stigende, finner du en herlig kombinasjon mellom en småbys sjarm og storbyens mange tilbud.








Oljen er sentral
Petroleumsvirksomheten kommer man ikke utenom, selv om den i liten grad berører deg som turist i byen. Men med rundt 20.000 sysselsatte i oljebransjen, så er en betydelig andel av Stavanger som har sitt levebrød rundt det sorte gullet.

Lett å komme hit
Stavanger ligger sentralt plasser med E39 gjennom kommunen. Det er lett å komme seg til og fra byen, enten du benytter fly, bil eller tog. Du kan også ta ferge over til Newcastle og Hirtshals, samt hurtigbåt til byer som Bergen og Haugesund.

Domkirken
Byen har også en rekke attraksjoner du bør få med deg. Stavanger domkirke er landets neste største middelalderkatedral og ligger sentralt til i byen, ved byparken i nordenden av Breiavatnet. Arbeidet med kirken ble startet rundt 1120-tallet på ordre fra Sigurd Jorsalfar etter å ha gjort Stavanger til bispesete.

Koselig by
Rusler du gjennom sentrum av byen, vil du oppdage de trange og koselige gågatene. For øvrig kan Stavanger skilte med et rikt uteliv, et bredt utvalg av populære barer og kafeer, samt restauranter, konsertarenaer og ulike festivaler sommerstid. Det rike studentlivet er også med å sette farge på byen hele året igjennom.

Pulserende uteliv
Utelivet i Stavanger er kanskje det beste i hele Norge, og det kryr av gode restauranter. Nok av tilbud er det også om du vil høre musikk, se på kunst eller gå på kino. Kanskje arrangeres en festival akkurat når du kommer.

Mye å se, mye å oppleve
Sentrum er delvis bilfritt og stappfullt av fristende butikker. Området rundt Stavanger er et av de første i Norge som ble befolket. På Jernaldergarden på Ullandhaug og på Arkeologisk Museum får du blant annet denne historien. Stavanger bys historie begynner med Domkirken fra 1125. Den ligger fremdeles i byen, som nå har vokst til Europas, ja kanskje verdens, største trehusby.

Aktiviteter
Tar du en liten tur ut av byen er mulighetene enda flere. Du kan vandre overlange, hvite jærstrender, fiske fra land eller båt, spille golf hele året, nyte naturen fra sykkelsetet, besøke den imponerende

Utflukt
Preikestolen eller vakre Utstein Kloster. Men hvis du vil, kan du bare sette deg på bryggekanten med en pose havsferske reker. Det er også Stavanger.

Hyggelig bekjentskap
Stavanger er et populært og spennende bekjentskap som varmt kan anbefales til alle som ikke har vært her. De som allerede kjenner byen godt, vet hva vi snakker om. Det er lett å komme seg hit og en reise i regionen gir gode muligheter å få med seg flere destinasjoner på reisen.

Fly dit:
Fra Gardermoen er det direkteforbindelse hele uken med Norwegian og SAS. Widerøe flyr deg til oljehovedstaden i fra Torp, mens DAT tar over driften av Rygge-Stavanger fra slutten av oktober 2011.
Stavanger lufthavn Sola ligger ca 15 km sørvest for Stavanger by. Flybussen frakter deg inn inn til byen på 20-30 minutter og en billett koster 95,-
Rutebuss Stavanger - Sola  via Forus til Sandnes. Rutebuss nr 9 starter i Stavanger sentrum, går via Tananger, til flyplassen og Sola, stopper i Sandnes. Retur samme trase, reisetid en time, pris fra kr 20,-
Taxi er tilgjengelig i flyplassens åpningstid. Pris: 280 - 330,- til Stavanger sentrum, kjøretid 15 minutter.




Vis større kart



Norges største og mest komplette ferieportal

www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner