GB     HJEM

Det første av i alt 50 nye Norwegianfly har landet

Lørdag morgen 26. januar landet det første av i alt 50 nye og moderne Norwegianfly på Gardermoen. Ni timer og seks minutter tok flyturen fra Seattle til Oslo. De nye flyene reduserer forbruket av drivstoff og utslippet av CO2 med mer enn 20 prosent. I tillegg er passasjerkapasiteten økt fra 148 til 189. Dermed er Norwegian i ferd med å sikre seg et verdifullt miljøforsprang på konkurrentene.

- Miljø er god butikk for Norwegian. Utskiftningen og moderniseringen av vår eksisterende flyflåte reduserer både utslipp av CO2, drivstofforbruk og -kostnader med mer enn 20 prosent. Derfor passer økt bevissthet rundt miljø godt med Norwegians lavpriskonsept, sier Bjørn Kjos, adm. direktør i Norwegian.

Det er den amerikanske flyprodusenten Boeing som står for leveransen av de i alt 50 Boeing 737-800W maskinene. Det første flyet som landet lørdag er oppkalt etter komponisten Edvard Grieg og kommer rett fra Boeing-fabrikken i Seattle.

Nye fly gir konkurransefortrinn
- Vi opplever at miljøbevisstheten til de reisende er økende. Derfor tror vi mange vil sette pris på at Norwegian, fornyer hele flyparken. Det gjør at de kan reise både med de laveste prisene og de laveste utslippene når de skal ut å fly, sier Kjos.

Reduksjonen i drivstofforbruket og CO2-utslippet skyldes i stor grad vingekonstruksjonen med såkalte ”winglets” ytterst på vingene. Disse er lette å se med det blotte øye og innebærer at vingetuppene har fått en ekstra bøy oppover. I tillegg bidrar den tilsynelatende enkle konstruksjonen til at flyene lager mindre støy ved avgang og landing.

Ut over dette innebærer utskiftningen av Norwegians flyflåte at passasjerkapasiteten øker fra dagens 148 til 189 seteplasser i kabinen.

- Anskaffelsen gir Norwegian økt fleksibilitet og bedre muligheter til å møte markedsutviklingen. Ikke minst gjør økt rekkevidde på de nye flyene at vi kan vurdere nye interessante ruter. Blant annet vil reisemål i Midtøsten, det nordlige Afrika og Kanariøyene være innen rekkevidde fra flyplasser i Sør-Norge, sier Kjos.

Alle flyene på plass innen 2014

Utskiftningen av den eksisterende flyflåten vil foregå gradvis, med leveranser på rundt 10 fly i året. Alle de 50 nye flyene er på plass innen 2014.

Bestillingen på de nye flyene har en verdi på 18 milliarder kroner og er Nord-Europas største enkeltordre. Avtalen med Boeing innebærer også at Norwegian har sikret seg opsjoner på leveranser av ytterligere 42 fly av samme type.



















Norwegians første av i alt 50 nye fly av typen Boeing 737-800W
er levert fra fabrikken i Seattle, USA. Flyet er oppkalt etter komponisten
Edvard Grieg (LN-NOB).
Foto: Boeing Media








www.osloairports.com | 2007 - 2015 | uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner